nieuws

‘Geen nieuwe fastfoodzaken in “vette” wijken

Fastfood

Als het aan het Voedingscentrum ligt, mogen nieuwe fastfoodrestaurants zich gedurende een jaar niet vestigen in wijken waar al veel van dat soort gelegenheden zijn. Het Voedingscentrum vindt dat eten van fastfood een uitzondering moet zijn, en geen gewoonte.

‘Geen nieuwe fastfoodzaken in “vette” wijken

Het Voedingscentrum vindt dat Nederlandse steden het beleid van Los Angeles moeten volgen.

Aangezien kinderen extra gevoelig zijn voor verleidingen, zou een dergelijk verbod er zeker moeten komen in de buurt van scholen, laat het centrum via de website weten.

Het bevestigt daarmee een bericht in de Sp!ts dinsdag. Het Voedingscentrum vindt dat het eten van fastfood en ander calorierijk eten geen gewoonte, maar uitzondering moet zijn.

Twee jaar geleden riep het Voedingscentrum de overheid al op een strenger vestigingsbeleid te voeren voor fastfood- en afhaalrestaurants. Wie vaak fastfood eet, heeft een grotere kans om dik te worden, is uit onderzoek gebleken.

Als we de strijd tegen overgewicht willen aangaan, dan moeten de overheid en het bedrijfsleven de consumenten helpen een gezonde keuze te maken, aldus het Voedingscentrum.

Reageer op dit artikel