nieuws

Dochter Nina Brink start fastfoodketen

Fastfood

Niet Nina Brink maar haar dochter Karen gaat de nieuwe ecologische fastfoodketen leiden. Het concept, Danku genaamd, start in het buitenland. Mogelijk komt er op lange termijn ook een vestiging in Nederland.

Dochter Nina Brink start fastfoodketen

Dat blijkt uit een interview met de 27-jarige Karin Brink in het magazine Carp. Daarin vertelt de dochter van Nina Brink over haar horecaplannen.

‘Ineens realiseerden we ons dat je nergens snel en lekker iets gezonds kunt eten. Dus bedachten we – ik, mijn man en Filip en Bruno van Hoeck (een eeneiige tweeling, zonen uit een Antwerpse horecafamilie, Carp) – Danku, een concept voor een wereldwijde restaurantketen in organische fastfood’, aldus Brink in Carp over het ontstaan van Danku.

Brink meldt dat de eerste vestigingen in Antwerpen, New York en São Paolo komen. Misschien komt er op lange termijn een vestiging in ons land. ‘Het wordt zoals McDonald’s, maar dan healthier en more tasty’, stelt Brink.

De jonge zakenvrouw meldt verder dat de omgeving waarin het eten geserveerd wordt, stijlvoller is. ‘Er hangt kunst aan de muur, alle gebruikte materialen zijn duurzaam en het afval is biologisch afbreekbaar. Ik investeer nu ettelijke miljoenen in Danku. Ik ga dit een aantal jaar doen. Daarna kunnen mijn man en Filip en Bruno ermee doorgaan. En ga ik weer de kunst in’.

Haar bekende moeder, Nina Brink, is als adviseur betrokken bij de ecologische fastfoodketen. Karen Brink stelt dat ze door haar moeder ‘erg business minded’ is geworden en dat ze onder financiële hulp van haar moeder Danku opzet.

Reageer op dit artikel