nieuws

New York zet calorieën op het menu

Fastfood

New Yorkers kwamen tussen 2002 en 2004 gezamenlijk 5 miljoen kilo aan. Het aantal gevallen van obesitas in de stad steeg met 17 procent. Die cijfers vond het stadsbestuur zo alarmerend dat restaurants nu verplicht worden het aantal calorieën bij gerechten op de menukaart te vermelden.

New York zet calorieën op het menu

New Yorkers moeten aan de hand worden genomen in de strijd tegen obesitas, meent Thomas Frieden, de gezondheidsadviseur van de stad. ‘Obesitas en daarmee ook diabetes zijn de enige sterk groeiende gezondheidsproblemen in de stad. Om die tegen te gaan moeten New Yorkers minder calorieën innemen, en om dat voor elkaar te krijgen moeten we hun omgeving aanpakken. Calorie-informatie moet direct beschikbaar zijn’, zegt hij op de website van de stad.

Voorlopig geldt de regel alleen voor restaurantketens met meer dan vijftien filialen, ongeveer tien procent van de restaurants in New York, meldt Elsevier in een videoreportage.

Reageer op dit artikel