nieuws

Australian doneert €35.000 aan de ijsbeer

Fastfood

Zoetwarengigant Australian Homemade heeft ruim 35.000 euro ingezameld om de bedreigde ijsbeer te steunen. Het geld is tijdens de opening van een nieuwe Australianwinkel in Den Haag overhandigd aan het International Fund for Animal Welfare (IFAW).

Australian doneert €35.000 aan de ijsbeer

Gedurende het ijsseizoen, van april tot september, voerde Australian elke maand een andere smaak ijs die in het teken stond van één van de zeven continenten.

Een deel van de wereldwijde opbrengst van de actie ‘Flavours of the world’ werd apart gezet en is nu geschonken aan het IFAW, die het gaat gebruiken voor een onderzoeksproject ter bescherming van de ijsbeer en haar leefomgeving.

De opbrengst van Australian Nederland, 35.128,16 euro, is vorige week per cheque overhandigd aan Marcel Bertsch, directeur IFAW Nederland.

Australian hecht naar eigen zeggen veel waarde aan natuurlijke en pure producten, en vindt het belangrijk wat voor de natuur terug te doen. ‘We willen de natuur de natuur houden, en daar is de steun aan de ijsbeer een eerste aanzet voor.’

Zie ook:

Reageer op dit artikel