nieuws

Cafetaria Guust moet weg van rechter

Fastfood

Cafetaria De Guust in Etten Leur moet dicht. Eigenaar Guust Schlüter is in de rechtzaak tegen de verhuurder van het pand in het ongelijk gesteld.

Cafetaria Guust moet weg van rechter

‘Ik zit te wachten op de brief dat ik weg moet’, zegt Schlüter. ‘Ik heb me hier dan 27 jaar voor niets uit de naad gewerkt.’

Schlüter is al jaren in een strijd verwikkeld met de verhuurder van zijn pand in het winkelcentrum aan de Concordialaan. Regelmatig hield hij huur achter om zo te dwingen dat achterstallig onderhoud zou worden verholpen. Ook zijn daar diverse gerechtelijke procedures over gevolgd.

Na zo’n procedure in 2004/2005 ging Schlüter weer netjes huur betalen. ‘In die uitspraak stond toen dat de verhuurder het recht had om de huur op welk tijdstip dan ook op te zeggen. Ik heb dat over het hoofd gezien anders was ik wel in beroep gegaan. Gebasserd op die uitspraak heeft de huidige eigenaar van het winkelcentrum gelijk gekregen van de rechter’, aldus Schlüter, die alle vertrouwen in de rechtbank heeft verloren. ‘Mensen met geld winnen blijkbaar hier in Nederland. Ze hoeven nu nog alleen de Chinees weg te krijgen om hier hun gang te gaan en een grote supermarkt te vestigen.’

Reageer op dit artikel