nieuws

McDonald’s mag erkende diploma’s uitreiken

Fastfood

McDonald’s mag in Groot-Brittannië werknemers diploma’s geven. De diploma’s worden erkend en zijn evenwaardig aan een diploma van de middelbare school én bieden mogelijkheden voor toegang tot een universiteit.

McDonald’s mag erkende diploma’s uitreiken

McDonald’s heeft deze toestemming gekregen met twee andere bedrijven. Werknemers van McDonald’s kunnen voortaan een diploma ‘basic staff management’ krijgen. Daarmee kunnen ze toegang verkrijgen tot een hogeschool of universiteit.

Naast McDonald’s krijgen ook spoorwegbedrijf Network Rail en vliegtuigmaatschappij Flybe een dergelijke mogelijkheid om diploma’s uit te reiken.

De bond van universiteiten en hogescholen in Groot-Brittannië zijn sceptisch over het plan van de Britse regering. ‘We betwijfelen of universiteiten iemand met “McQualifications” zullen aannemen’, aldus een woordvoerder.

De Britse premier Gordon Brown heeft zijn vertouwen in het programma uitgesproken. Brown zegt dat de combinatie van praktische en theoretische kennis niet per se een verlaging van de standaarden betekent.

Reageer op dit artikel