nieuws

‘Liever braak terrein dan cafetaria

Fastfood

Een Enschedeër baalt van de geplande bouw van een cafetaria op een braakliggend terrein naast zijn woning. Hij is bang voor overlast, en twee geplande blinde muren benemen hem van lichtinval, waardoor zijn woning minder waard wordt.

‘Liever braak terrein dan cafetaria

De gemeente heeft de man nu een planschadevergoeding van 4500 euro geboden, omdat zij erkent dat de woning minder waard wordt door de twee muren van tien meter hoog en 25 meter lang die dicht bij het huis komen. Daar neemt de man echter geen genoegen mee.

Met de overlast van geluid, afval en parkeerders waar de man bang voor is, valt het volgens de gemeente wel mee. Er zou voldoende parkeergelegenheid zijn, en bezoekers van een cafetaria parkeren volgens de gemeente maar kort, schrijft Twentsche Courant Tubantia.

Reageer op dit artikel