nieuws

Eerste zaak Vapiano in Nederland

Fastfood

De snelgroeiende Duitse casual dining keten Vapiano opent morgen, 24 maart, haar eerste vestiging in Nederland. De keten staat voor gezond, snel en niet te duur Italiaans eten.

Eerste zaak Vapiano in Nederland

Vapiano’s eerste vestiging bevindt zich aan het Haagse Buitenhof. Vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Maastricht zullen snel volgen. Verse producten in een design omgeving met een fast-casual ambiance zijn de pijlers van het concept dat ‘fresh, quick & tasty’ als motto heeft.

Frontcooking

Vapiano werkt volgens het front-cooking principe, wat inhoudt dat de gast ziet en invloed heeft op hoe het gekozen gerecht bereid wordt. Het alternatieve betalingssysteem geeft gasten de vrijheid om te bestellen en te betalen naar eigen tijd en ruimte. Men krijgt een kaart bij binnenkomst, bestellingen worden tijdens het verblijf op deze kaart elektronisch bijgeschreven en bij vertrek wordt er afgerekend.

Amerika

Vapiano opende op 31 augustus 2006 de eerste Benelux-vestiging op de Groenplaats in Antwerpen. Het streven van de franchiseonderneming is om op termijn de opening van 15 vestigingen in Nederland en 7 in België te hebben gerealiseerd.

De keten startte 2002 met een eerste vestiging in Hamburg, telt inmiddels 19 zaken en maakt zelfs al de oversteek naar Amerika. In mei opent een eerste vestiging in Washington.

Achter het Vapiano Benelux-project staat Al Dente food & beverage van Rob Schut,eerder drijvende kracht achter Amsterdamse horecaondernemingen zoals De Omval, Hoppe en Dante: ‘Gezond wordt de trend en de foodcourt-achtige aanpak spreekt een groot publiek aan’, aldus Schut in een persbericht.

Reageer op dit artikel