nieuws

Memphis is obesitas-stad nummer één

Fastfood

Obesitas rukt snel op in de Verenigde Staten. Fastfood wordt daarbij veelal als een van de hoofdschuldige gezien. Het blad Forbes ging op onderzoek uit en presenteerde de top-20 van steden die het meest getroffen zijn door obesitas. Met Memphis op nummer één.

Memphis is obesitas-stad nummer één

Memphis in Tennessee voert de ranglijst aan. In de ‘stad van Elvis’ heeft 34 procent van de inwoners overgewicht. Dat zijn er ruim 220.000. Nummer twee in de ranglijst is Birmingham in Alabama. Daar staat de obesitas-teller op 31,3 procent. Nummer drie is San Antonio in Texas met 31,1 procent.

Wat opvalt is dat in staten in het westen van de VS meer overgewicht is dan elders in het land. Obesitas kost jaarlijks aan 112.000 mensen het leven. Kanker en hartproblemen zijn volgens Forbes de gevolgen van vetzucht.

Bekijk hier de complete ranglijst.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels