nieuws

Forse kwartaalwinst ketchupgigant Heinz

Fastfood

H.J. Heinz, ’s werelds grootste ketchupproducent, heeft in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2007/2008 een nettowinst behaald van 227 miljoen dollar tegen 191,6 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg met 13 procent tot 2,52 miljard dollar.

Forse kwartaalwinst ketchupgigant Heinz

Dat maakte Heinz donderdag bekend. Heinz ving de hogere kosten van grondstoffen zoals melk, zoetstoffen en olie op door de prijzen te verhogen. Ook werden de resultaten in Europa en andere markten geholpen door de zwakke dollar.

De cijfers van Heinz zijn beter dan analisten hadden verwacht en het concern verhoogde zijn winstverwachting voor het hele boekjaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels