nieuws

Diefstal afgewerkt frituurvet

Fastfood

Afgewerkt frituurvet is door de toenemende vraag naar bio-diesel weer geld waard. Het wordt zelfs gestolen bij cafetaria’s.

Diefstal afgewerkt frituurvet

Bij Kwalitaria de Tukker in Hengelo hebben ze het frituurvet op een van buitenaf onbereikbare plaats gezet. Een poosje geleden werd tot twee keer toe het vet weggehaald door een bedrijf dat niet de vaste inzamelaar is. Datzelfde overkwam Robert de Jong van Theodorus uit Zenderen. Ook dit bedrijf kreeg tot twee keer toe ongevraagd bezoek.

Peter Bakker van Rotie Vetveredeling spreekt van een heftige concurrentiestrijd tussen vetinzamelaars, die volgens hem niet altijd even netjes wordt gevoerd. ‘Er zijn concurrenten die klanten winnen door een belachelijk hoge prijs voor het vet te bieden. Na een of twee keer ophalen wordt die dan weer verlaagd.’

Uitwassen als diefstal zijn weliswaar geen schering en inslag maar ook Bakker maakt ze mee. ‘We hebben een stuk of acht klanten die ook slachtoffer waren.’

Reageer op dit artikel