nieuws

Unieke zwerfvuilactie McDrive

Fastfood

Een McDonald’s-vestiging in Amersfoort heeft een opvallende actie bedacht om zwerfvuil van McDrive-gasten tegen te gaan. Het gaat om een unieke actie die nergens ter wereld zo wordt aangepakt, laat de manager van de Amersfoortse McDrive weten.

Unieke zwerfvuilactie McDrive

Medewerkers van McDrive noteren het kentekennummer onderop de zak met etenswaar. Zo kan worden achterhaald wie de verpakking na gebruik uit de auto gooit.

Acht weken is er proef gedraaid met de actie en volgens manager Jeroen Bakker van de McDrive verdient het navolging. ‘In een weekend scheelt het alleen al op ons terrein twee volle vuilniszakken. Wij zijn niet alleen in Nederland, maar ook in de wereld, de enige die het zo aanpakken’, aldus Bakker op de website van De Gooi- en Eemlander.

Tijdens de proefweken werden en tussen de honderd en tweehonderd kentekennummers van zwerfvuilveroorzakers doorgestuurd naar de politie. Volgens de politie gebeurt er niets met de ontvangen kentekennummers omdat er pas een bekeuring kan worden uitgedeeld wanneer een agent de overtreding zelf heeft waargenomen.

Ondanks dat, is de politie enthousiast over de actie. Er gaat een behoorlijke preventieve werking vanuit, aldus politiewoordvoerder Hans Meuleman. Volgens McDrive-manager Bakker reageren de bezoeker van zijn outlet goed op de actie. De bezoekers worden met posters op de hoogte gebracht van de zwerfvuilactie.

Reageer op dit artikel