fotoreportage

Fotoreportage Cafetaria Top 100 2012

Fastfood

Een stampvolle zenuwachtige zaal cafetariahouders, geanimeerd cabaret van Mier en heel veel supertrotse ondernemers die een plekje in de Cafetaria Top 100 hadden bemachtigd. Dé ingrediënten van het Cafetaria Top 100 Event van dit jaar. Bekijk hier een sfeerreportage, met daarin alle prijswinnaars.

Fotoreportage Cafetaria Top 100 2012

‘Ik vind het echt zo spannend,’ zegt een jonge bezoekster tegen haar collega terwijl ze buiten een frietje eet bij de daaropgesteld snackwagen. Het is rond 19.00 uur dringen voor de ingang van Brothers in Bunnik, waar Snackkoerier later op de avond de Cafetaria Top 100 bekend maakte.

Iedereen zette het na de bekendmaking van de nummer één op een holletje om een Snackkoerier te bemachtigen, benieuwd naar de eigen positie in de ranglijst. Maar voor het zover was, zaten honderden ondernemers, medewerkers en andere branchegenoten vol spanning te wachten op de bekendmaking van de Cafetaria Top 100.

Hoofdredacteur Martine Zuil noemde het fantastisch dat van de 100 bedrijven in de ranglijst er maar liefst 93 aanwezig waren. Na een korte inleiding gaf ze de microfoon aan cabaretduo MieR, die meteen de sfeer wisten te pakken met een ter plekke verzonnen rap over de carrière en motivatie van Harrald Brouwer van Grandfetaria De Oude Dijk in Loosdrecht.
Wouter Wolters van Preuverie de Toren in Echt maakte middels een video duidelijk wat het winnen van de Cafetaria Top 100 tot gevolg heeft: ‘Wij hebben nog steeds 20 tot 22 procent meer klanten. Probeer alsjeblieft te genieten, je wordt – als het goed is- maar één keer kampioen.’

De bedrijven die in Top 3 staan, komt het meedoen aan de Cafetaria Top 100 nog duur te staan. Een medewerkster van Maarten Colijn van Colijn Snacks Broodjes en Vis (nummer 3) roept uit: ‘Ik krijg een iPhone!’ Marco Honsbeek van Verhage Floriande (nummer 2) wist van niets, maar zijn personeel riep vol enthousiasme in de microfoon dat ze nu getrakteerd worden op een weekendje Disneyland.

Modellenbureau
Toen John en Dorien van Holst het podium betraden met een tiental medewerkers om hun Regioprijs in ontvangst te nemen, stonden de leden van MieR even met hun mond vol tanden. ‘Wat een mooie mensen! Wie doet het personeelsbeleid bij jullie? Het lijkt wel een modellenbureau hier op het podium!’

Het tweetal vond het dan ook niet vervelend dat Cafetaria Eethuis Van Holst ook nog eens de grote winnaar de Top 100 bleek te zijn: ‘Weer al die mooie mensen hier op het podium, wat een geluk!’ John van Holst benadrukte dat: ‘Het is een superteam, zij hebben het gedaan dit jaar!’ MieR grapte nog: ‘Wat zal de nummer één dan voor cadeau hebben voor zijn personeel? Een weekje New York?’ Maar Van Holst is er nog niet uit. ‘Het wordt in ieder geval een groot feest.’

Dé Snackkoerier

Terwijl de grote winnaars na de uitreiking nog poseren voor de vele foto’s, stoven alle andere aanwezigen de zaal al uit. Als hongerige wolven stortten ze zich op de speciale editie van Snackkoerier, waarin alle ins en outs van de Cafetaria Top 100 beschreven staan. Ondanks de warmte in de zaal en de daardoor ontstane dorst, moest er eerst even gekeken worden wat er werd geschreven.

Reageer op dit artikel