fotoreportage

Balls & Glory: Ouderwetse gehaktballen met een moderne twist

Fastfood

In het pop-up lunchrestaurant, dat tot september is geopend, brengt de presentator van het VT4-programma Goe Gebakken een hommage aan de authentieke Vlaamse gehaktbal. De ballen, die ambachtelijk met de hand worden gedraaid, krijgen door een vulling wel een moderne twist. De (veelal vloeiende) vullingen variëren per dag en gaan van tomaat/mozzarella tot aan fruitsoorten als appeltjes en kersen. De ballen zijn aan hun kleur te herkennen en worden geserveerd met een puree en groenten. De soms wat merkwaardige vorm en de wijze van presenteren hebben de gehaktballen ook al de bijnaam ‘zoute cupcakes’ opgeleverd. De zaak is open op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur en tijdens evenementen ook in de avonduren. Ballieu wil na september doorgaan met het concept en is op zoek naar een geschikte ruimte, is te lezen op de Facebook-pagina van het bedrijf. Facebook.com/BallsnGlory.

Balls & Glory: Ouderwetse gehaktballen met een moderne twist
Reageer op dit artikel