blog

Stress

Fastfood 57

Onze keuken had een opknapbeurt nodig. Een aantal wandtegels moest vervangen worden, maar gaandeweg bleek dat het beter was om de hele wand te slopen. Dat komt natuurlijk het beste uit op een maand. Want dat slopen en frezen, dat geeft nogal een flinke bak stof.

Stress
Ton Vis

Mijn vrouw en ik besloten dan ook om op een maandag de keuken te sluiten en alleen het cafetariagedeelte open te houden. Geen personeel en lekker samen voor in de zaak patatjes bakken.

Toen belde het energiebedrijf. ‘U krijgt een slimme meter. Wanneer komt dat het beste uit?’ Nou, laten we dat dan ook maar op die maandagochtend doen.

Lees ook andere blogs van Ton Vis: Zielsgelukkig > 

Binnen een uur was de energieman klaar met de nieuwe metertjes. ‘Maar er is een probleem’, zei hij. ‘Ik heb de gasleidingen onder druk gezet en de druk loopt langzaamaan weg. Dus ik sluit het gas af en er moet eerst een monteur komen om alles op te lossen.’ Daar sta je dan. We hebben de loodgieter gebeld die gelukkig snel kon komen. Hij kon alleen het lek niet vinden. Om 17.00 was het eindelijk opgelost. Het euvel was een kraantje dat niet helemaal lekker zat.

‘Oke, nu gaan met die banaan’, dachten we. Maar de oven deed het niet. Er bleek lucht in de gasleiding te zitten. Na veel gedoe kregen we de oven alsnog aan, maar toen kwam de tegelzetter met slecht nieuws: hij kan pas de volgende dag frezen. We keken naar de rotzooi aan alle kanten en één blik naar elkaar was voldoende om een besluit te nemen: we hebben de zaak die avond dichtgehouden. Lekker languit op de bank en alle stress er even uit. Heerlijk.

Reageer op dit artikel