blog

Ton Vis: Genieten

Fastfood 67

De maandag is voor ons een heel rustige dag. Het is voor ook een beetje familiedag. Mijn vrouw, oudste zoon en ik werken met zijn drieën. In de ochtend komen mijn schoonmoeder en jongste zoon met vriendin even een kopje koffie doen. Kortom een gezellige drukte.

Ton Vis: Genieten

Het gebeurt dan ook wel eens dat wij door onze gesprekken iets te laat opengaan. Deze maandag is extra leuk omdat onze schoondochter is bevallen van een heerlijke zoon. Mijn vrouw en ik zijn dus oma en opa geworden. Eerlijk is eerlijk: de zaak kan mij wel even gestolen worden. Normaal gaan wij op maandag om 11.00 uur open. Maar, om 11.30 uur zitten wij nog vrolijk aan de beschuit met muisjes en alle stoelen staan nog op tafel.

Een man en vrouw komen schuchter binnen en vragen of de zaak wel open is. ‘Natuurlijk, kom binnen’, roepen we in koor. ‘Ja’, zegt de man, ‘het zag er nog zo gesloten uit.’ Als ik zijn koffie breng, vertelt de man dat hij met zijn vrouw in Apeldoorn woont en voor de rit naar huis nog even een kopje koffie wilde drinken. We krijgen een geanimeerd gesprek over Apeldoorn, Rotterdam en Oostvoorne. De vrouw was 50 jaar geleden op vakantie in Oostvoorne en zocht haar oude vakantiehuisje. We helpen haar op weg en geven aan dat ze ook de Tweede Maasvlakte moeten bezoeken omdat daar de
industrie en het strand zo geweldig zijn.

Als ze na een uurtje de zaak verlaten, voelt het net alsof er goede vrienden weg gaan. Wel een half uur te laat open maar mijn dag kan niet meer stuk.

Reageer op dit artikel