blog

Back-up

Fastfood 63

Per week besteed ik één dag aan de boekhouding van de zaak. Ik vind dat leuk werk, en direct inzicht in de financiën is ook mooi. Een probleem daarbij is dat ik nog weleens wat gemakzuchtig ben. Ik maak niet iedere week een back-up. En heel soms raak ik wel eens een rekeningetje kwijt, dat ik dan pas twee weken later weer ergens tegenkom.

Back-up

Zo ging dat ook met een rekening van KPN. Wel afgeschreven, maar onvindbaar. Ik krijg die rekeningen via de mail. Maar waar ik ook zocht, in de prullenbak of bij verwijderde mails, de factuur bleef onvindbaar. Dan komt er ineens een mail binnen van de KPN. ‘Uw factuur’ stond er netjes in de aanhef. ‘Gelukkig, de rekening alsnog terecht’, was het eerste dat ik dacht.

Helaas. Ik vergiste me. Het bleek geen mail van de echte KPN. Maar een niet van echt te onderscheiden imitatie. Probleem was alleen dat ik de link al had geopend. En ja hoor, voor het eerst in mijn leven werd ik getroffen door een virus. De hele computer plat. Alle programma’s besmet. Ik kon niet één foto meer openen. De paniek sloeg toe. Mijn hele boekhouding van het eerste kwartaal.

Gelukkig had ik het weekend ervoor een vooruitziende blik. Ik had een back-up gemaakt van mijn boekhouding. Foto’s en alle tekstdocumenten zijn onherstelbaar vernietigd. Maar dankzij die back-up kan ik mijn boekhouding nog gewoon gebruiken. Pfff…

Reageer op dit artikel