artikel

Cafetaria Top 100 nummer 4: Kwalitaria Nieuwveld, Hoogvliet

Fastfood

Patrick en Linda Nieuwveld voelen zich in hun bedrijf weer als een vis in het water. Het resultaat? Een vierde plaats én de titel ‘Beste kleine cafetaria’.

Cafetaria Top 100 nummer 4: Kwalitaria Nieuwveld, Hoogvliet

Patrick en Linda Nieuwveld zijn ‘back in business’. De verbouwing van hun zaak tot Kwalitaria en het afstoten van een filiaal in Rotterdam heeft de zaak en het ondernemerspaar nieuw elan gegeven. In de vernieuwde zaak straalt het personeel als vanouds. En dat resulteert in de gastvrijheid en gastgerichtheid die het bedrijf eerder al topposities bezorgde in deze ranglijst.
De afgelopen jaren zakte de cafetaria door achterstallig onderhoud wat af in de ranglijst. Een daling die mede is te verklaren doordat Nieuwveld zijn aandacht moest verdelen over twee zaken.

Nu is er weer tijd en rust voor een gesprek en een dolletje. De uitgebreidere menukaart geeft volop ruimte voor upselling. ‘We kunnen nu de Blaarkopburger voorstellen, of een veel mooier broodje kaas’, geeft Linda voorbeelden. Hun eigen signatuurproducten zoals de kip kapsalon en hun eigen kruidensaus zijn gewoon in assortiment gebleven.

Omzetplus

Het resulteert inmiddels in een omzetplus van 9 procent. Die is vooral te danken aan de mensen die het bestelde ter plekke nuttigen. De zaak nodigt nu echt uit om even gezellig te gaan zitten.

Het nieuwe elan vertaalt zich ook in nieuwe plannen. ‘We willen binnenkort starten met Nieuwvelds Lunchlijn. In de omgeving zijn
genoeg mogelijkheden om broodjes te bezorgen.’

www.nieuwveld.kwalitaria.nl

Reageer op dit artikel