artikel

Single zingende patatboer

Fastfood

Zingende patatboer Henk Niks heeft een single ‘Uit de ban van de eenzaamheid’ uitgebracht. Zingen is een uitlaatklep nu de opening van zijn nieuwe zaak weer niet wil vlotten.

Single zingende patatboer

Bekijk hier de videoclip van de single:

Wat bent u eigenlijk, cafetariahouder of zanger?

‘Ik zing al meer dan 25 jaar, maar heb op een gegeven moment een keuze gemaakt voor onze cafetaria. Als zanger ben je toch druk in het weekend en is het door de week rustig. Het is een heel ander ritme. Een ritme dat mij niet zo ligt. Professioneel is het niet mijn wereld. Overigens, ik heb met grote jongens opgetreden als Arne Jansen, dus ik ken die wereld wel. Maar het is toch niet mijn leven. Als zanger ben ik puur hobbyist.’

En dan nu een single.

‘Ja, het nummer heet ‘Uit de ban van de eenzaamheid’. Op de B-kant staat het nummer ‘Lady Sunshine’. Ik heb de tekst zelf geschreven op basis van muziek van een Duitse Schlager. Hier in Twente is de radiopiraterij weer erg in opkomst en Nederlandse nummers zijn gewild. Er komen vier, vijf singles per week uit. Waaronder dus de mijne. Ik zing ook alleen maar Nederlands repertoire hoewel ik die oude Engelstalige rockmuziek uit de zestig-zeventiger jaren ook erg waardeer.’

Bijzonder is dat u het weer op vinyl laat uitkomen.

‘Die kwaliteit is beter zeggen ze in de piraterij. Overigens heb ik naast vinyl ook een cd laten drukken. Op die cd staan vier nummers. Drie met zang en één muzikaal nummer.’

Is vast een mooie aanvulling op de omzet van uw cafetaria?

‘Ik verkoop de single onder andere vanuit de snackbar aan de Beeklaan in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Rijk word ik er niet van. Het vinylplaatje heeft een oplage van 500 en van de cd heb ik 1000 exemplaren verkocht.’

Is uw zangcarrière nog van invloed op uw snackomzet?

‘Ze kennen me hier wel als de zingende patatboer. In die zin helpt het wel.’

Hoe staat met de uitbreidingsplannen? U zou toch van 30 vierkante meter naar 300 vierkante meter gaan?

‘We verkopen de snacks nu vanuit een unit, noem het een bouwkeet. De bedoeling was om uit te breiden naar 300 vierkante meter op de locatie van de bibliotheek in Westerhaar, in het centrum. We hadden de grond daar gekocht om er een cafetaria met zes appartementen te ontwikkelen. In deze tijd is dat echter moeilijk. Er is lang niks mee gebeurd en de gemeente heeft ons nu onteigend. Ze moeten binnen zes weken met een nieuwe locatie komen. Tot augustus mag ik nog vanuit mijn frietunit snacks verkopen.’

Heftig. U heeft er meer dan twintig jaar op deze plek gestaan.

‘Slapeloze nachten heb je ervan. Gelukkig helpt het zingen, dat is voor mij puur de ontspanning.’

Reageer op dit artikel