artikel

‘Het is een titel die je elke dag moet koesteren

Fastfood

bik barJan en Hetty Huizing van Kwalitaria De Bik Bar in Emmen wonnen de vorige editie van de Top-100. Nu is er een plaatsje voor hun bedrijf in de eregalerij. Vier vragen aan Jan Huizing.

Hoe gaat het nu met Jan en Hetty?

‘Uitstekend, we hebben de zaak in juni overgedaan aan twee werknemers. Ik moet zeggen dat we allebei geen seconde spijt hebben van die keuze. Ik heb veel geklust in en om het huis en ben nu bij mijn dochter in huis bezig. Door het mooie weer deze zomer hebben we veel kilometers op de fiets gemaakt. De laatste vier maanden heb ik meer gefietst dan de afgelopen vier jaar.’

Viel je niet in een zwart gat?

‘Daar heb ik het vooraf vaak met mijn vrouw over gehad, want die angst had ik wel. Tot dusver heb ik me echter nog niet verveeld, integendeel zelfs. We overwegen nu om een camper te kopen om lekker te kunnen rondtrekken door Europa. Voorheen was het vaak alleen een week of twee weekjes Egmond aan Zee.

Jeuken je handen als je in De bik Bar komt?

‘Nee, zeker niet. We gaan elke vrijdag naar de markt en daarna koffiedrinken bij de jongens. Daarnaast coach ik nog een beetje; dat wil zeggen dat ik ze met raad en daad bij sta. Dat hebben we zo afgesproken. Toch kan ik er goed afstand van nemen. Die jongens moeten het nu doen en dat gaat ze tot nu toe heel goed af.’

Was de Top 100 een soort kroon op je werk?

‘Nou, het was natuurlijk prachtig qua timing. We waren al een aantal jaren bezig met de overdracht en wisten dat dit het laatste jaar zou worden. Dat je uitgerekend in dat jaar de beste van Nederland bent, is natuurlijk perfect. het is een titel die je moet koesteren, dat heb ik ook tegen de jongens gezegd. Die blijft namelijk doorklinken en niet alleen bij de inwoners van Emmen.’

Reageer op dit artikel