video

Antwoorden Cafetaria Top 100

Dranken

Donar Teunissen van de Coffee Company in Amsterdam mag zich Nederlands beste espressomaker noemen. Teunissen versloeg maandag tijdens het Baristakampioenschap van Nederland de titelverdediger en topfavoriet Jeroen Veldkamp. Derde werd Louis Claus van De Blonde Pater in Nijmegen.

Antwoorden Cafetaria Top 100

Tijdens de finale bereidden de twaalf deelnemers voor een zeskoppige jury vier maal een espresso, cappuccino en een eigen koffiespecialiteit. Teunissen, vorig jaar tweede, bleek de beste. ‘Ik wilde koffie de held laten zijn’, aldus de winnaar. ‘Daarom heb ik voor een relatief traditionele bereiding gekozen. Voor mijn espresso’s heb ik een exclusieve koffie uit Brazilië uitgezocht. Vooral daarop beoordeelde de jury mij goed. Over de cappuccino’s was ik niet geheel tevreden. Die kunnen en moeten beter. Bij de speciale koffie heb ik gekozen voor Turkse koffie met slagroom en bladgoed.’

De Nederlandse titel in Residence Rhenen geeft Teunissen het recht om deel te nemen tijdens het WK in Italië. Dat vindt half juni plaats in Triëst. Teunissen is werkzaam bij de Coffee Company. Deze koffieketen startte acht jaar geleden in Amsterdam en bevat momenteel tien espressobars in de hoofdstad. Zondag presenteert de nieuwe kampioen de winnende espresso uit Brazilië in zijn bedrijf.

Video

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels