nieuws

Cafetaria pakt koffie aan na 0,5 in koffietest

Dranken

Cafetaria ’t Pakhuis in De Klomp, tussen Ede en Veenendaal, gaat haar koffie verbeteren. Het bedrijf scoorde een halve punt in de AD Koffietest 2014 en kwam daarmee op de laatste plaats. Medewerkers gaan op cursus en de pistons van de koffiemachine bleken ingesleten.

Cafetaria pakt koffie aan na 0,5 in koffietest

‘Ach, elk nadeel heeft zijn voordeel’, aldus bedrijfsleider Jerry Weber van Cafetaria Pakhuis de Klomp tegen Omroep Gelderland. ‘Verder zakken kan niet meer.’ Het Algemeen Dagblad zegt over de koffie: ‘Zeer sterke metaalsmaak. Alsof er een kilo ijzer in is opgelost. Gewoon ondrinkbaar. Uitbater geeft zichzelf op voor test omdat hij denkt ‘dat hij goed bezig is’. Hoe groot kan een bord voor je kop zijn? Ga op cursus, doe iets. Maar zet dit ‘vergif’ niet aan klanten voor.’

’t Pakhuis – dat zichzelf opgaf – had niet verwacht te winnen, maar hekkensluiter? ‘Uitermate teleurstellend. Maar we kennen hun toonzetting. Het zij zo’, reageert Weber nuchter. ‘Het was een testcase. Koffie is bij ons natuurlijk maar een bijproduct.’

Ingesleten pistons

Maar dat betekent niet dat ’t Pakhuis niets doet met de score. Weber heeft de uitslag al een tijdje binnen en nodigde koffiebrander Peeze direct uit, van wie de cafetaria de bonen afneemt. Bij koffie gaat het om vier m’s: mens, machine, molen en melange. En daar is nog wel wat verbetering mogelijk, aldus Weber ‘We hebben een prima machine, maar het bleek dat de pistons waren ingesleten. Vandaar die metaalsmaak. Die hebben we al vervangen. En we gaan op cursus met zes mensen.’

Reageer op dit artikel