nieuws

Starbucks opent 50ste zaak in Nederland

Dranken

Starbucks opent vrijdag 26 september haar 50ste zaak in Nederland. De jubileumvestiging komt op het treinstation van Zwolle. De opening van Starbucks op Zwolle CS is exact vijf jaar na de eerste opening van Starbucks op een treinstation in Nederland.

Starbucks opent 50ste zaak in Nederland

Starbucks en NS zijn vijf jaar geleden een samenwerking aangegaan. Deze samenwerking heeft Starbucks een platform gegeven om het merk verder te laten groeien in Nederland, zo laat de koffieketen weten  in een persschrijven.

Arjan Oudejans, Starbucks director licensed stores EMEA, zegt verheugd te zijn op het vijfjarig jubileum met NS. ‘Als we terugkijken, zien we dat deze samenwerking invloed heeft gehad op de Nederlandse koffiecultuur. Het heeft ervoor gezorgd dat consumenten die met de trein reizen op dit gebied een nieuwe gewoonte hebben ontwikkeld. Vandaag de dag zien we dat reizigers onderweg genieten van hun favoriete Starbucks drankje’, aldus Oudejans

Boukje Bügel, directeur Retail en Transfer NS Stations, laat weten dat het merk Starbucks goed aansluit op de wensen van de treinreizigers. ‘Door stations te voorzien van aantrekkelijke winkels en voorzieningen, kunnen reizigers van reistijd meer eigen tijd te maken. Wij werken al vijf jaar goed samen met Starbucks en deze fijne samenwerking heeft er toe geleid dat reizigers op verschillende stations kunnen genieten van hun favoriete Starbucks koffie’, aldus Bügel.

De Starbucks-vestiging op Zwolle CS wordt vrijdag 26 september om 09.30 uur officieel geopend.

Reageer op dit artikel