nieuws

Koffie van McDonald’s te koop in supermarkten

Dranken

De koffie van McDonald’s is binnenkort te koop in Amerikaanse supermarkten. McDonald’s is hiervoor een samenwerking aangegaan met foodserviceretailer Kraft.

Koffie van McDonald’s te koop in supermarkten

Kraft gaat in de VS de marketing en distributie verzorgen van koffies die geschonken worden in vestigingen van McCafé. Met de deal speelt McDonald’s in op de toenemende vraag naar hun eigen koffies.

Daarnaast biedt het extra afzetmogelijkheden. Zeker nu McDonald’s steeds meer concurrentie ondervindt op de ontbijtmarkt, zoekt de fastfoodgigant naar nieuwe omzetbronnen. De verkoop van koffie in het retailkanaal lijkt daarbij een goede zet.

Kraft werkte eerder samen met Starbucks. Deze samenwerking werd in 2010 stopgezet bij gebrek aan succes. Ingewijden zien voor McDonald’s deze mislukking met Starbucks als een extra motivatie om te slagen in het retailkanaal. McDonald’s en Starbucks zijn stevige concurrenten op het gebied van koffie.

Reageer op dit artikel