nieuws

Burger King neemt donutketen over

Dranken

Burger King heeft een akkoord bereikt over de overname van de Canadese koffie- en donutketen Tim Hortons. Dat maakte Burger King dinsdag 26 augustus bekend. Als onderdeel van de deal zal het hoofdkantoor van het nieuw te vormen bedrijf in Canada worden gevestigd, om zo onder de belastingwetgeving in de VS uit te komen.

Burger King neemt donutketen over

Door de overname ontstaat de op twee na grootste fastfoodketen ter wereld, met een gezamenlijke omzet van 23 miljard dollar (circa 17,5 miljard euro) per jaar en ruim 18.000 restaurants in meer dan 100 landen. De merken blijven na de fusie los van elkaar bestaan. Met de overname is een bedrag gemoeid van 12,5 miljard Canadese dollar (8,6 miljard euro).

Eerder deze week bevestigden de partijen al gesprekken te voeren over een mogelijke fusie. 3G Capital, dat al het merendeel van de aandelen van Burger King in zijn bezit heeft, blijft met een belang van 51 procent grootaandeelhouder van het fusiebedrijf. Investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway, van miljardair Warren Buffett, draagt 3 miljard Canadese dollar bij aan de financiering van de overname.

Aandeelhouders van Tim Hortons ontvangen per aandeel 65,50 Canadese dollar en 0,8 aandelen van het nieuwe fusiebedrijf.

Reageer op dit artikel