nieuws

Omzet en winst Starbucks naar recordhoogte

Dranken

Starbucks heeft de omzet en winst de afgelopen drie maanden tot recordhoogte opgevoerd. De koffiegigant boekte in het eind december afgesloten eerste kwartaal van het gebroken boekjaar een omzet van 4,2 miljard dollar (€3 miljard). De nettowinst steeg met 25 procent ten opzichte van de laatste drie maanden van 2012.

Omzet en winst Starbucks naar recordhoogte

Starbucks boekte in het eind december afgesloten eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 4,2 miljard dollar (€3 miljard euro). Dat is 12 procent meer dan een jaar eerder.

Verwachtingen

De nettowinst kwam met 541 miljoen dollar een kwart hoger uit dan in de dezelfde periode in 2012. De winst voldeed aan de verwachtingen van door persbureau Bloomberg gepolste analisten, zij rekenden in doorsnee echter op een hogere omzet.

Meer publiek

De opbrengsten van filialen die langer dan een jaar open waren, namen met 5 procent toe en trokken 4 procent meer publiek.

Groei

De groei was het sterkst in Zuidoost-Azië, waar de vergelijkbare omzet met 8 procent toenam. In de Verenigde Staten (VS) en Europa bedroeg de groei 5 procent.

Verenigde Staten

In de VS heeft Starbucks een app gelanceerd waarmee gasten al kunnen bestellen voordat ze in de winkel zijn.

Deze moet zorgen voor kortere wachtrijen en meer tijd voor medewerkers om verse foodproducten te bereiden.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel