nieuws

Eerste Starbucks in een trein

Dranken

Starbucks en de Zwitserse spoorwegmaatschappij SBB hebben gisteren een wereldprimeur onthuld, een vestiging van de koffieketen in een trein.

Eerste Starbucks in een trein

De koffie is vooralsnog voorbehouden aan reizigers op een traject, tussen de luchthaven van Genève en St. Gallen in Zwitserland. De eerste officiële reis van deze Starbucks trein start op 21 november 2013 om 06:36 uur. Op beide zijden van de rood-witte trein is het Starbucks logo afgebeeld.

Starbucks is naar eigen zeggen altijd op zoek naar unieke manieren en momenten om in contact te komen met klanten. Samen met SBB heeft Starbucks een uitnodigende ruimte gecreëerd waar reizigers tijdens hun treinreis kunnen ontspannen onder het genot van een kop koffie. Het ontwerp is modern en gericht op comfort, maar tegelijkertijd ook functioneel. ‘Functionaliteit en design werden gecombineerd en tegelijkertijd moesten we rekening houden met een aantal factoren, zoals de constante beweging van de trein, de beperkte ruimte en strenge veiligheidsvoorschriften. Dit is één van de kleinste espressobars en stores die we ooit hebben ‘, zegt Liz Muller, verantwoordelijk voor concept en design bij Starbucks.

Reageer op dit artikel