nieuws

Cafetaria verliest van supermarkt op zondag

Dranken

Doordat de zondagsopening van supermarkten steeds meer gemeengoed wordt, verwacht FSIN dat foodservicebedrijven hun omzet in de toekomst nog meer zien wegvloeien richting de supermarkt.

Cafetaria verliest van supermarkt op zondag

Hoe meer supermarkten op zondag open zijn, hoe meer omzet wegvloeit vanuit de foodservice, blijkt uit de cijfers van de Foodshopper Monitor. Op zondagavond worden in de supermarkt vooral verse maaltijden, pizza’s, houdbare maaltijden, bier, frisdranken en zoutjes gekocht. Eten en drinken thuis is bovendien het laatste waar consumenten op willen bezuinigen, in tegenstelling tot eten en drinken buitenshuis.

De Nederlandse supermarkten ontwikkelen zich steeds verder als speler op de markt voor de buitenhuisconsumptie. Het (online) aanbod aan gemaksproducten groeit en zo langzamerhand voegen supermarkten steeds meer foodservice-elementen, zoals warme snacks, aan hun formules toe in navolging van de Verenigde Staten en Groot Brittannië.

Reageer op dit artikel