nieuws

Paul Wilderink IJsvakman van het Jaar

Dranken

Paul Wilderink van de gelijknamige ijssalon in Haaksbergen is gisteren tijdens de IJsvak Wedstrijden in Haaften uitgeroepen tot IJsvakman van het Jaar.

Paul Wilderink IJsvakman van het Jaar

Wilderink scoorde individueel het hoogst in het combinatie klassement van de  wedstrijden om de Gouden IJsspatel (vanilleijs) en de Gouden IJscreatie. De Haaksbergse ijsbereider is nog helemaal beduusd als hij de beker  en andere versierselen uit handen van Luc Blok heeft gekregen. ‘Dit is echt super. In ben hier heel blij mee.’ Wilderink werd in 2008 al eens derde in de wedstrijd om de Gouden IJscreatie maar dit voelt pas als een bekroning. ‘Dit is een echte titel. Als je derde bent grijp je er voor je gevoel toch net naast.’

Uit de lucht vallen

De titel kwam voor Wilderink volledig uit de lucht vallen want hij stond niet op het podium bij de besten om de Gouden IJsspatel en ook niet toen de genomineerden voor de IJssalon van het Jaar bekend werden gemaakt. ‘Ik had het daardoor echt niet meer verwacht.’ Dat hij toch de titel in de wacht sleepte  komt door een veranderde opzet van de wedstrijden. De titel IJsvakman/vrouw van het jaar is vorig jaar in het leven geroepen toen de opzet van de verkiezing IJssalon van het Jaar veranderde. Net als bij de  genomineerden voor de IJssalon van het jaar is het combinatie klassement van de wedstrijden om de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie bepalend. Echter voor deze titel geldt dat alleen ijsbereiders die individueel aan beide wedstrijden meedoen voor de eer in aanmerking komen. Ze moeten dus zowel het ijs hebben gedraaid als de coupe hebben gemaakt.

Wilderink maakte een ijscreatie met een kopje van chocola. ‘Het werd een soort ‘koffie compleet’ (de naam van de coupe) met allerlei lekkere traktaties en garnituurtjes erbij.

Reageer op dit artikel