nieuws

Vleessnack met een cafeïneboost

Dranken

Na energydrinks en smoothies of ijs met een boost is er nu ook een vleessnack op de markt die nieuwe energie geeft. Onder de naam Perky Jerky is sinds eind augustus in de VS met cafeïne verrijkte beef jerky op de markt.

Vleessnack met een cafeïneboost

De gedroogde reepjes vlees bevatten per portie ongeveer twee keer de hoeveelheid cafeïne die een blikje energiedrank bevat. ,,Zo hoef je geen cola of Red Bull meer te drinken om wakker te blijven terwijl je tegelijkertijd beef jerky eet’’, meldt de Performance Enhancing Meat Snack Company die de Perky Jerky bij toeval ontwikkelde.

Om de snack te maken krijgen de koeien geen enorme hoeveelheden Red Bull te drinken. De cafeïne wordt in de vorm van het plantenextract guarana toegevoegd. De bijzondere combi ontstond bij toeval doordat een pakje beef jerky in een energiedrankje viel. Naast de guarana is de Perky Jerky op smaak gebracht met kruiden en pepers.

Reageer op dit artikel