nieuws

Starbuckskoffie: tweede bakje halve prijs

Dranken

Starbucks gaat een proef met een middagkorting van 50 procent voor ochtendklanten in heel Amerika toepassen. Een ijskoffie kost dan na twee uur in de middag nog maar 2 dollar (1,30 euro) in plaats van 4. De korting geldt alleen als de klant een bonnetje van die ochtend kan tonen.

Starbuckskoffie: tweede bakje halve prijs

De koffieketen hoopt met de actie meer mensen te lokken die Starbucks normaal te duur vinden. De klantenstroom is in Amerika sterk afgenomen nu de brandstofprijzen stijgen en de economie daar kwakkelt als gevolg van de kredietcrisis. De zomer, en helemaal de namiddag, is een extra rustige periode.

‘We hebben de spijker op de kop geslagen’, zegt Brad Stevens, vice-president customer relation management van Starbucks, in Businessweek. ‘Het is voor onze barista’s simpel te implementeren en makkelijk te begrijpen voor onze klanten.’

De korting was eerst alleen beschikbaar in Seattle, Chicago en Miami. Nu is de actie geldig in heel Amerika, en loopt nog tot september.

Meer berichten over Starbucks:

Reageer op dit artikel