nieuws

Starbucksbaas voor tweede keer miljardair

Dranken

Howard Schultz, de grote baas van Starbucks, is volgens zakenmagazine Forbes weer miljardair. Een status die hij met $1,1 miljard in 2007 ook bekleedde maar kwijtraakte toen het aandeel Starbucks in een vrije val belandde.

Starbucksbaas voor tweede keer miljardair

Schultz maakt volgens Forbes weer een goede kans in de Forbes 400, met 400 rijkste Amerikanen, opgenomen te worden. De nieuwbakken miljardair zag zijn vermogen stevig verdampen nadat hij in 2000 als ceo afscheid nam van de koffieketen. Na 2007 raakte het aandeel zelfs in een vrije val en Forbes, die vrijwel vanaf de start bij Starbucks is betrokken, nam in 2008 het roer weer als ceo over.

Snelle comeback

Hij zette Starbucks razendsnel weer op de rails. De automatische koffiemachines werden verbannen en hij sloot zelfs alle vestigingen een dag om de barista’s weer te leren hoe een goede kop koffie te zetten. Kortom, hij bracht de Starbucks-‘beleving’ van een topkwaliteit kopje koffie weer terug.

Resultaat

De ingrepen van Schultz bleven niet zonder resultaat. Alleen al het afgelopen jaar steeg het aandeel Starbucks met ruim 60 procent in waarde tot een recordhoogte. De stijging zorgt er voor dat het aandelenpakket van Schultz in de koffieketen momenteel meer dan een half miljard dollar waard is. Met durfinvesteerder Maveron heeft Schultz ook belangen in onder meer andere fastservicebedrijven.

Reageer op dit artikel