nieuws

Starbucks wil klanten ‘vergroenen

Dranken

Starbucksklanten kunnen voortaan helpen de regenwouden te behouden. Als ze betalen met de Conservation International (CI) Starbucks Card, gaat 5 dollarcent naar de gelijknamige organisatie.

Starbucks wil klanten ‘vergroenen

De publieksactie begint vandaag en loopt door tot eind dit jaar, maar Starbucks steunt de organisatie al jaren. Directeur van Starbucks Global Responsibility Ben Packard, wil de klant een keuze bieden met de betaalkaart. ‘Met de kaart kunnen we onze klanten de gelegenheid geven om een simpele, duurzame beslissing te maken die collectief gezien een groot verschil kan uitmaken.’

Starbucks zegt met de steun aan CI ook de eigen toevoer te willen beschermen. ‘Wij zijn een bedrijf dat afhangt van koffie als een agrarisch product. We weten uit de eerste hand hoe belangrijk het is om het milieu te beschermen. Op die manier kunnen we de toevoer van ’s werelds beste koffie verzekeren.

De kaart is gemaakt van 80 procent gerecycled materiaal en voorlopig alleen in de VS beschikbaar.

Reageer op dit artikel