nieuws

Starbucks weer aangeklaagd om fooien

Dranken

Na Californië klaagt nu ook een ex-werknemer van Starbucks de keten aan in Minnesota vanwege de verdeling van de fooienpot.

Starbucks weer aangeklaagd om fooien

Na het geslaagde proces in Californië, waarbij duizenden (ex) werknemers van Starbucks een claim van 100 miljoen dollar kregen toegewezen, ligt de keten nu elders in Amerika onder vuur.

In Minnesota klaagt een ex-barista de keten aan om dezelfde reden. Ook hij is het er niet mee eens dat shiftleaders en winkelmanagers delen in de fooienpot. Dit zou ook volgens de wet in Minnesota verboden zijn. Daarin staat dat fooien ten goede moeten komen aan degene die ze krijgt. Ook deze werknemer hoopt uiteindelijk een zogenaamde ‘class-action suit’ te voeren, waarbij de uitkomst van het proces geldt voor alle bestaande en ex-werknemers.

Starbucks betwist de claim en zegt dat managers niet meedelen, maar shift supervisors wel omdat die overwegend hetzelfde werk doen als de baristas. De koffieketen is overigens ook in Californië in beroep gegaan tegen de veroordeling tot 100 miljoen schadevergoeding.

Reageer op dit artikel