nieuws

Starbucks stopt gedroogde insecten in smoothie

Dranken

Starbucks ligt in Amerika onder vuur van veganisten en vegetariërs vanwege het gebruik van een kleurstof die is gemaakt van kevers. De kleurstof wordt gebruikt in de nieuwe aardbeiensaus die de koffieketen gebruikt voor smoothies en de Strawberry Frappucino.

Starbucks stopt gedroogde insecten in smoothie

Het gebruik van de dierlijke kleurstof is aan het licht gekomen doordat een barista de ingrediëntendeclaratie van de nieuwe aardbeiensaus opstuurde naar een website voor vegetariërs. Vroeger mocht de kleurstof, die wordt gemaakt van kevertjes, op de claratie benoemd worden als kunstmatig. Dat mag niet meer. De herkomst (cochineal extract)moet echt worden benoemd.

Starbucks zegt te zijn overgaan op de kleurstof omdat deze juist een natuurlijke herkomst heeft. De website voor vegetariërs wijst er op dat er ook mensen zijn die allergisch zijn voor de stof (cochineal extract) die gemaakt wordt van de schilden van kevers. Daarnaast is de stof verboden voor mmensen die halal of kosher eten. Bovendien zijn er volgens de website alternatieven zoals het sap van rode bieten om de levensmiddelen te kleuren.

Reageer op dit artikel