nieuws

Starbucks gooit alle winkels dicht

Dranken

Koffieketen Starbucks sluit later deze maand al haar 7100 Amerikaanse vestigingen voor een paar uur. De tijd wordt gebruikt voor personeelstraining.

Starbucks gooit alle winkels dicht

Dinsdag 26 februari zijn alle Amerikaanse Starbucks vestigingen van 17.30 uur tot 20.30 uur gesloten. De tijd wordt gebruikt om het personeel, de Baristas, nog eens te trainen. Ze moeten van topman Howard Schultz weer leren perfect koffie te zetten en op de juiste wijze melk op te schuimen.

Schultz keerde in januari terug als grote baas en heeft een offensief ingezet om de kwaliteit te verbeteren en weer meer gasten te trekken. Hij heeft ondermeer de stekker uit een aantal branchevreemde activiteiten getrokken zoals de verkoop van bepaalde sandwiches.

Schultz probeert op deze manier de aandelenkoers weer op te krikken. Die halveerde bijna de afgelopen tijd door tegenvallende resultaten.

Reageer op dit artikel