nieuws

Starbucks gaat strijd aan met ‘zittenblijvers

Dranken

Een aantal vestigingen van Starbucks in New York gaat de strijd aan met consumenten die bijna de hele dag blijven zitten op één kop koffie. De vestigingen plakken daarvoor de stopcontacten af.

Starbucks gaat strijd aan met ‘zittenblijvers

Een aantal vestigingen van Starbucks in New York gaat de strijd aan met bezoekers die uren blijven zitten op een kop koffie en zo ‘dure’ zitplaatsen innemen. Veel van deze gasten maken gebruik van de gratis WiFi-internetverbinding die de keten beschikbaar stelt en zitten de hele dag met hun laptop op schoot. Om deze groep wat uit te dunnen plakken sommige vestigingen nu de stopcontacten af zodat de laptops niet meer kunnen bijladen en hopen dat de gasten vertrekken als de accu is uitgeput.

De ‘computergasten’ zijn een doorn in het oog van velen, zo blijkt uit de commentaren op de site van CBS New York. De ‘zittenblijvers’ worden parasieten en Starbucks-hobo’s (zwervers red.) genoemd en er wordt gesuggereerd dat de keten de WiFi-verbinding maar helemaal moet stoppen.

Anderen vinden het overigens niet meer dan normaal dat mensen zo lang blijven zitten gezien de hoge prijzen die Starbucks rekent voor een kop koffie.

Reageer op dit artikel