nieuws

Opbrengst patat voor Japan

Dranken

Voor de Haagse Hogeschool staat deze week een tijdelijke patatkraam. De opbrengst van de frietjes, broodjes, en drankjes gaat naar het Rode Kruis om de slachtoffers van de tsunami en aardbeving in Japan te helpen.

Opbrengst patat voor Japan

Studenten Martin Cok en Tim de Jong regelden de patatkraam nadat samenwerkingspogingen met de cateraar van de Hogeschool op niets uitliepen.

‘Toen ik in de krant las over de verwoestende tsunami, ontstond snel het plan om geld in te zamelen’, vertelt Martin Cok tegen dagblad Metro. Samen met zijn medestudent zorgde hij in vier dagen voor de benodigde vergunningen van de mobiele snackbar.

Cok: ‘We wilden eerst met de catering van de hogeschool samenwerken. Eén van de ideeën was de broodjesprijs met tien of twintig eurocent te verhogen, helaas zou dat volgens de catering leiden tot problemen. Ook een stempelkaart waarbij de studenten toestemming geven voor een hogere prijs werd niet goedgekeurd. Uiteindelijk hebben we zelf een extern bedrijf benaderd.’

Hoeveel geld de twee studenten Management, Economie en Recht (MER) gaan ophalen weten ze niet. ‘Ik hoop op een bedrag tussen de vijf- en tienduizend euro’, aldus Cok. Tot nu toe lijkt de actie te slagen. ‘De studenten lusten allemaal wel een patatje. Voor twee euro bieden wij die aan. Naast friet verkopen we ook broodjes, frisdrank en ijs.’

Om zoveel mogelijk geld op te halen wordt ook rondgegaan met collectebussen van het Rode Kruis.

Reageer op dit artikel