nieuws

Nominaties Snackkoerier Awards bekend

Dranken

Snackkoerier reikt op 29 oktober de jaarlijkse awards uit aan bedrijven uit de Cafetaria Top-100. Naast de prijs voor de nummers één, twee en drie op die lijst zijn er awards in de categoriën Innovatie, Gastvriendelijkheid en -nieuw dit jaar- IJsverkoop. De genomineerden voor deze awards zijn bekend.

Nominaties Snackkoerier Awards bekend

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Top-100 event op de Horeca Vakbeurs Brabant in Den Bosch, van 29 oktober tot en met 1 november. Hieronder de genomineerden in willekeurige volgorde.

Innovatie

• Snack-plaza Willem de Boer in Urk

• Daily-in koffie- en eetwinkel in Lochem

• Eetplezier De Bestse Snackbar in Best

Willem de Boer is een nieuwe zaak, die werkt volgens een foodcourtsysteem. Naast het bekende assortiment worden broodjes, maaltijden en vers bereide (bezorg)pizza’s verkocht.

Daily-in is naast cafetaria vooral koffie- en eetwinkel, waar versbeleving de boventoon voert.

De Bestse Snackbar toont aan dat een cafetaria kan uitgroeien tot familydiner. Op alle doelgroepen wordt ingespeeld: er is een kinderspeelhoek en ook faciliteiten voor gehandicapten. Ook is er gratis fruit voor de gasten.

Gastvriendelijkheid

• Snackpoint Knoors in Berg aan de Maas

• Plaza De Tol in Tiel

• De Klink in Rijnsburg.

Knoors won vorig jaar al de Hygiëne-award. Er wordt niet alleen gepoetst in dit kleine zaakje, de gast kan rekenen op een hartelijke ontvangst.

Hoe druk het ook is bij John Buiting van Plaza De Tol, elke gast wordt opgemerkt en supervriendelijk en adequaat geholpen.

Bij De Klink is dat ook het geval, de jury kwam thuis met een heuse ‘wow-ervaring’. Gastheerschap wordt er met hoofdletters geschreven.

IJsverkoop

• Cafetaria De Krom in Spijkenisse

• Eet & IJssalon Menzing in Haaksbergen

• Friture ’t Bergske in Helden genomineerd.

De Krom vermarkt haar zelfgemaakte ijs op een zodanige wijze dat met het product een substantieel deel van de omzet wordt gegenereerd. In de zomer zelfs tot 6000 euro per week.

Menzing is ook een ambachtelijk ijsbereider. Hij vernieuwde zijn ijshoek en won dit jaar met zijn ijsvitrine een derde prijs bij de wedstrijd om de mooiste ijsvitrine van Nederland.

‘t Bergske tenslotte probeert haar ijsverkoop telkens te verhogen. Zo zijn 24 smaken softijs verkrijgbaar en handijs. Dit jaar begon de zaak ook met schepijs, dat door een ambachtelijk ijsbereider wordt aangeleverd.

Reageer op dit artikel