nieuws

Na McDonald’s ook KFC en Subway in koffie

Dranken

De koffiemarkt heeft een grote aantrekkingskracht op de grote fastserviceketens. Nadat eerder McDonald’s zich al opwierp als concurrent van Starbucks volgen nu ook Subway en KFC.

Na McDonald’s ook KFC en Subway in koffie

McDonald’s blijkt niet de enige uitdager van Starbuck’s te zijn. Ook andere grotefast foodbedrijven ontdekken de lucratieve koffiemarkt. Ze zien in koffie een kans de omzet per vestiging op te krikken zonder het eigen assortiment te kannibaliseren.

KFC is in Indonesië kort gelden gestart met de verkoop van luxe koffies als cappuccino’s en latte machiato’s. Ook in andere Aziatische landen en steden zoals Japan en Singapore verkoopt de keten inmiddels al koffie.

Subway

Broodjesketen Subway startte verleden jaar al een test met luxe koffies in de omgeving van Washington. De vestigingen hebben een luxere uitstraling dan de ‘normale’ zaken van de broodjesketen. In de loop van dit jaar moeten meet vestigingen openen en na een evaluatie besluit de keten of Subway café op grote schaal wordt ingevoerd.

Reageer op dit artikel