nieuws

McDonald’s stapt over op eerlijke koffie

Dranken

McDonald’s wil voor het einde van het jaar in alle 219 vestigingen in Nederland duurzaam geproduceerde, versgemalen koffie schenken, dit maakte de fastfoodgigant deze week bekend.

McDonald’s stapt over op eerlijke koffie

Nu al schenk ruim de helft van de vestigingen in Nederland de nieuwe, eerlijke koffie. Eind 2007 moeten alle 5,6 miljoen koppen koffie en cappuccino die McDonald’s in ons land jaarlijks serveert, gezet worden met de speciaal voor de keten geselecteerde bonenmelange.

De koffie, die voor elke kop vers worden gemalen, heeft het UTZ-keurmerk, wat wil zeggen dat de bonen afkomstig zijn van boeren die voldoen aan strenge sociale en milieu-eisen.

Duurzaam

UTZ is een internationale non-profit organisatie die certificaten afgeeft aan koffie die volledig duurzaam is geproduceerd, met oog voor het milieu en de sociale omstandigheden van de koffieboeren en hun gezinnen.

Niet alleen de koffie wordt duurzaam bij McDonald’s, vanaf volgend jaar stappen alle Nederlandse vestigingen over op groene stroom. Daarnaast maakt de hamburgergigant al gebruik van een recycle-systeem voor hun vrachtwagens, die op plantaardige olie rijden.

Meer berichten over McDonald’s:

Reageer op dit artikel