nieuws

McDonald’s is grootste koffieverkoper in UK

Dranken

Fastfoodgigant McDonald’s verkoopt het meeste koffie in Groot-Brittannië. De keten verslaat daarmee andere grote ketens als Starbucks en Costa.

McDonald’s is grootste koffieverkoper in UK

McDonald’s verkocht over de afgelopen twaalf maanden 84 miljoen kopjes koffie en schudt daarmee voorgoed zijn imago als ‘burger bar’ af.

Het bedrijf begon in 2007 met het verkopen van verse kopjes koffie. Starbucks en andere rivalen begonnen daar al tien jaar eerder mee. McDonald’s neemt nu, drie jaar later, de eerste plaats in met het aantal verkochte kopjes koffie. Het bedrijf wordt gevolgd door Costa (tweede plek), Tesco (derde plek), Caffe Nero (vierde plek) en Starbucks op de vijfde plek.

Stijgende verkoopcijfers

De laatste twee jaar zijn de koffieverkoopcijfers van ‘de Mac’ gestegen met 39 procent en daardoor werd koffie het snelst groeiende drankje van de keten.

’Verbazingwekkend succesvol’

Jeffrey Young is managing director bij Allegra, de grootste analist op gebied van de koffiemarkt en zegt in de Daily Telegraph: ‘McDonald’s doet het verbazend goed met koffie. Het bedrijf weet dat het serveren van een fatsoenlijke kop koffie een cruciale rol speelt als je ontbijt- en lunchgasten wilt trekken.’

‘Het is zeker niet de beste kop koffie die je kunt krijgen, maar het is een fatsoenlijke kop en houdt zich prima staande naast de koffie van Starbucks.

Prijs

Het succes van de McDonald’s koffie hangt ook samen met de relatief lage prijs. Vergeleken met Starbucks of Costa Coffee is die van de fastfoodgigant veel goedkoper. Een kleine kop koffie van de Mac kost 1,39 pond (1.63 euro) terwijl die bij Pret a Manger al 1,99 pond (2.33 euro) en bij Starbucks 2,10 pond (2.46 euro) kost.

Succesfactor

Volgens een woordvoerder van McDonald’s is het de combinatie van verschillende factoren die het succes van de McCoffee garanderen. ‘De combinatie van verse, duurzame koffie voor een redelijke prijs, ook op vroege en late tijdstippen zorgt ervoor dat onze koffieverkoop gestaag doorgroeit.’

Espresso

De fastfoodgigant komt binnenkort ook met Espresso. ‘Dan geven we mensen nog meer reden om hun verse kop koffie bij de McDonald’s te halen in plaats van bij de traditionele koffie huizen.’

Reageer op dit artikel