nieuws

McDonald’s biedt gratis draadloos internet aan

Dranken

McDonald’s introduceert vandaag in 219 hamburgerrestaurants in Nederland gratis draadloos internet. De fastfoodketen wordt hiermee in één keer de grootste aanbieder van gratis WiFi in Nederland.

McDonald’s biedt gratis draadloos internet aan

McDonald’s wil met het gratis draadloos internet meer zakelijke gasten trekken. Deze konden al wel internetten bij McDonald’s maar moesten hiervoor betalen. Topman Jo Sempels kondigde de komst van WiFi eerder al aan tegenover MissetHorecaLive. De plannen werdenechter iets vertraagd, in plaats van eind vorig jaar werd het maart 2010.

In ons buurland België biedt de hamburgerketen al langer gratis toegang tot het world wide web.

In de Verenigde Staten kennen bijna alle 14.000 zaken de service van gratis draadloos internet. Doel hier is gasten weg te trekken bij de koffieketen Starbucks. Al zegt McDonald’s dit niet hardop. Bij Starbucks moet de gast nog altijd $3,99 voor twee uur internet betalen.

Het gratis internet moet meer koffiedrinkers trekken om de hoge investeringen in koffieapparatuur, die nodig waren om premium koffie te kunnen schenken, terug te verdienen.

Reageer op dit artikel