nieuws

Koffie bestellen met iPhone bij Starbucks

Dranken

Een Starbucks vinden, een kop koffie samenstellen, bestellen, en betalen met je telefoon. Dat kan in een aantal vestigingen van Starbucks in Amerika met een applicatie voor de iPhone.

Koffie bestellen met iPhone bij Starbucks

De koffieketen heeft twee applicaties voor de iPhone uitgebracht. Met de ene is het mogelijk de dichtstbijzijnde Starbucks te vinden. De tweede applicatie, die vooralsnog wordt getest in Silicon Vally en thuisbasis Seattle, maakt het mogelijk je favoriete kop koffie samen te stellen, te bestellen en te betalen. Je kunt de hoeveelheid en soort instellen en of er eventueel een siroop op dan wel door moet.

Betalen gebeurt ook via de telefoon. Op basis van de bestelling genereert de telefoon een barcode die door de barista wordt gescand. Tegoed bijschrijven gebeurt via een aan de telefoon gekoppelde creditcard.

De test wordt voorlopig in 16 vestigingen gehouden en bij succes wellicht wereldwijd uitgerold.

Reageer op dit artikel