nieuws

Junkfoodverbod Britse scholieren

Dranken

Britse scholieren krijgen na de zomervakantie niet langer chocola, patat, suikerhoudende frisdranken en slecht vlees voorgezet tijdens de schoolmaaltijden. De Britse minister van Onderwijs heeft voedingsregels opgesteld die volgens een woordvoerder tientallen jaren van verwaarlozing moeten goedmaken.

Junkfoodverbod Britse scholieren

Dat meldde de BBC vrijdag. De leerlingen krijgen bij elke maaltijd minstens twee porties groente en fruit. Gefrituurd eten mag nog maar twee keer per week op het menu staan.

De Britse regering maakte vorig jaar al bekend dat ze drie jaar lang 407 miljoen euro extra uit zou trekken om de kwaliteit van de schoolmaaltijden te verbeteren. De discussie over het eten dat de scholieren voorgeschoteld kregen, werd eerder aangezwengeld door de bekende televisiekok Jamie Oliver. Hij laakte in zijn kookprogramma de vaak belabberde kwaliteit van de Britse schoolmaaltijden.

Reageer op dit artikel