nieuws

Hamburger en cola taboe bij Disney-park

Dranken

Disney bindt de strijd aan met vetzucht. Het entertainmentconcern stopt in alle pretparken met de verkoop van calorierijke producten als cola, hamburgers en friet. In de pretparken, waaronder Disneyland Parijs, worden de ongezonde producten vervangen door gezonde menu’s en dranken.

Hamburger en cola taboe bij Disney-park

De maatregelen worden gefaseerd ingevoerd, omdat Disney nog vastzit aan contracten met onder meer McDonald’s. Een woordvoerder van Disney benadrukt tegenover De Telegraaf dat het Disney niet te doen is om de fastfoodketens weg te pesten, maar om het voedsel dat bedrijven als McDonald’s aanbieden.

Voedsel waarbij meer dan 30 procent van de calorieën bestaat uit vetten en producten met meer dan 10 procent toegevoegde suikers, gaan in de ban. Etenswaren met schadelijke transvetten worden vanaf 2008 niet meer verkocht in de restaurants van de pretparken.

Ook stoppen de Disney-figuren met het aanprijzen van ongezond voedsel. De maatregelen zijn met gejuich ontvangen. ‘Als Disney-karakters geen voedsel als cornflakes, wafels of snacks meer aanprijzen, wordt het gemakkelijker voor ouders hun kinderen deze te ontzeggen’, stelt een woordvoerder van een lobbygroep voor gezonde voeding uit Washington.

Zie ook:
» McDonald’s breekt met Disney

Reageer op dit artikel