nieuws

Gefrituurde cola rukt op

Dranken

Een nieuw fastfoodfenomeen steekt de kop op in de Verenigde Staten. Daar is gefrituurde cola bezig met een opmars. In Texas gingen in 24 dagen meer dan 35.000 gefrituurde ‘colaballen’ over de toonbank.

Gefrituurde cola rukt op

Het idee is afkomstig van een IT’er uit Texas. De man probeerde vijftien varianten uit voordat hij met een succesvol recept op de proppen kwam. Het gaat om een beslag gemaakt van Coca Cola-siroop, aardbeiensiroop en een paar hele aardbeien. Daar worden rolletjes van gedraaid die vervolgens worden gefrituurd.

De colaballetjes worden geserveerd met Coca Cola-siroop, slagroom, kaneelsuiker en een kers. Het is niet bekend hoeveel calorieën een colabal bevat. Wel is duidelijk dat de zoete ballen in trek zijn. In 24 dagen werden ruim 35.000 colaballen verkocht, zo meldt de NOS.

Zie ook:
Cola en hamburger taboe in Disney-park

Reageer op dit artikel