nieuws

We deden het slecht’-marketing van Domino’s werkt

Dranken

Domino’s Pizza introduceerde december verleden jaar nieuwe pizzabodems en nieuwe recepturen voor haar pizza’s. De keten nam niet alleen een risico door het product ingrijpend te vernieuwen maar ook door in de reclame-uitingen te zeggen dat het ‘oude’ product eigenlijk maar ‘bagger’ was.

We deden het slecht’-marketing van Domino’s werkt

Domino’s hanteerde in de reclamecampagne zeer ongebruikelijke kreten als; De oude bodem :karton! De oude saus:ketchup!

Marketingdeskundigen vreesden dezelfde flop als ooit Coca Cola beleefde toen ze haar receptuur vernieuwde en al snel op haar schreden terug moest keren.

Maar niets blijkt minder waar. De campagne werkt. De verkopen stegen (in vergelijkbare winkels) met 14,3 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. De nieuwe receptuur is zo succesvol dat in de testkeuken ook nieuwe recepturen worden ontwikkeld voor de vestigingen buiten Amerika.

Reageer op dit artikel