nieuws

VVD Zeist eist einde patatverbod zwembad

Dranken

De VVD-fractie in de gemeenteraad van Zeist eist dat het patatverbod in zwembad Dijnselburg wordt opgeheven. Dat stelde de partij donderdag in reactie op het unanieme besluit van het college, waartoe ook de VVD behoort, om patat in de ban te doen.

VVD Zeist eist einde patatverbod zwembad

Ongezond voedsel is in het gemeentezwembad vervangen door gezondere snacks. Een frietje of blikje cola is niet meer verkrijgbaar. Ouders zijn al een handtekeningenactie begonnen om de vette hap terug op het menu te krijgen.

De VVD vindt dat ouders een eigen verantwoordelijkheid hebben om hun kind gezonde voeding voor te zetten. ‘Wij pleiten daarom voor uitbreiding van het assortiment met gezonde snacks en niet voor een verbod op patat’, aldus fractievoorzitster Jacqueline Verbeek-Nijhof. ‘Wij zijn ook niet tegen gezonde voeding, maar vinden dit een schijnoplossing’, stelt de fractievoorzitster.

Reageer op dit artikel