nieuws

Omzet Pepsi in de lift

Dranken

De Amerikaanse producent PepsiCo heeft in het derde kwartaal geprofiteerd van de hogere verkoop van snacks en frisdrank, vooral in het buitenland. Het aantal drankjes, waaronder Pepsi-cola en Tropicana dat over de counter ging, steeg met 0,5 procent. De verkoop van snacks pluste iets forser met twee procent.

Omzet Pepsi in de lift

PepsiCo heeft in het derde kwartaal meer winst geboekt dan een jaar eerder. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers van de producent van onder meer Pepsi-cola en Quaker-havermout.

De winst steeg bijna een tiende naar 1,7 miljard dollar. De omzet bleef ondanks de crisis redelijk op peil op ruim 11 miljard dollar. Het bedrijf verkocht meer drankjes en snacks. Het aantal drankjes, waaronder Pepsi-cola en Tropicana, ging met 0,5 procent omhoog. Het aantal verkochte snacks steeg met 2 procent.

Reageer op dit artikel